038 - 123 45 67       info@healthcompanyvorden.nl

Visie en werkwijze
Momenteel zijn er veel mensen met overgewicht, diabetes en hart-en vaatziekten. Het percentage is nog nooit zo hoog geweest, ondanks de vele afslankboeken, programma’s, apps, enzovoorts. Het veranderen van je voedingspatroon voor korte termijn is niet zo moeilijk, maar om dit resultaat vast te houden is ontzettend lastig.

Wij binnen Health Company Vorden gaan uit van een integrale aanpak en daarbij horen de volgende aspecten:

                                voeding

Als personal trainer en leefstijlcoach zijn wij geen voorstander van (crash)diëten, afslankprogramma’s, poeders of pillen. Een gezond voedingspatroon houdt in dat je voeding in balans is en dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt, vanuit je dagelijkse voeding. Variatie en regelmaat zijn voor mij de grootste pijlers in jouw voedingspatroon. En natuurlijk mag je daarbij soms een ijsje, chocolaatje of een pizza, ook dat hoort thuis in een gezond voedingspatroon! We maken geen voorgeschreven dagmenu’s, maar gaan vanuit je huidige voedingspatroon veranderingen doorbrengen eventueel met ondersteuning van een app.


                            beweging

Wat voor voeding geldt, geldt ook voor beweging. Bij Health Company Vorden gaan we op zoek naar een beweegpatroon dat bij jou past, wat jij leuk vindt en/of iets waar jij een gewoonte van kunt maken. Want immers alleen dan werkt het! Voldoende beweging vinden wij als leefstijlcoach en personal trainer een belangrijk aspect. Als je kijkt naar de beweegrichtlijnen is het voor veel mensen lastig om aan deze norm te voldoen. Deze richtlijnen zijn ook de leidraad tijdens de coaching.

Lichaamsbeweging is essentieel voor een gezonde leefstijl en daarmee gaan we aan de slag. Er zijn vele vormen van lichaamsbeweging denkende aan: wandelen, fietsen, tuinieren, huishouden en de trap nemen i.p.v. de lift of de boodschappen op de fiets i.p.v. de auto.

                                mindset

Mindset is een belangrijk aspect om je doelen te realiseren. Aan het stukje mindset of anders gezegd mentaal welbevinden denkt niet iedereen gelijk. Jezelf accepteren, van jezelf houden en omgaan met veranderingen spelen hier o.a. een rol in. Echter is dit wel een belangrijk aspect om bij stil te staan, want als het stuk mindset niet klopt dan komen de andere aspecten ook niet voldoende tot hun recht. Tijdens ons traject willen wij dit aspect bespreken en kijken of we hier wat mee kunnen en moeten doen. Het is altijd jouw traject en daar spelen jouw doelen en wensen de hoofdrol.
                           ontspanning

Ontspanning hoort bij het leven en zeker in deze drukke tijden vinden we het soms moeilijk om ontspanning te vinden. Wil je goed aan je coachingstraject werken dan hoort ontspanning hier zeker bij thuis. Ontspanning vinden is voor iedereen anders en tijdens ons traject gaan we op zoek naar wat voor jou ontspanning is en hoe we dit in jouw leefstijl kunnen toepassen. Daarnaast speelt zingeving ook een rol en dit bedoel ik niet zweverig. Denk er maar eens over na wat voor jou ‘zinvol leven’ is en welke idealen je wilt bereiken. Daar speelt een stuk vertrouwen hebben in jezelf een rol in. Acceptatie is een mooi begrip om bij stil te staan en wat betekent dit voor jou?

Daarnaast zorgt ontspanning voor het verminderen van je stresshormonen wat bijdraagt aan een gezonde leefstijl en dit kan helpen bij afvallen.

                                 slaap

Als leefstijlcoach, maar ook als personal trainer willen wij het aspect slaap zeker niet onbespreekbaar laten. Slaap is een belangrijk onderdeel wat meespeelt in een gezonde leefstijl. Bij onvoldoende slaap raakt je lichaam uit balans en dit heeft invloed op veel aspecten zoals: negatief effect op insulinehuishouding, dit verhoogt het risico op diabetes, slecht humeur, verminderd concentratievermogen, fysiek en mentaal minder herstel. Dit zijn nog maar enkele effecten en daarom vinden wij het erg zinvol om hier bij stil te staan. Door middel van een o.a. een slaapdagboek kunnen we dit meenemen in jouw coachingstraject.

                    kwaliteit van leven

Als leefstijlcoach willen wij breder kijken en voor verdieping in je coachingstraject zorgen. Hierbij staan jouw doelen en wensen uiteraard voorop. Het is niet altijd zo dat je aan alle aspecten wat moeten doen, maar we willen ze wel besproken hebben. Bij kwaliteit van leven horen o.a. de vragen over gelukkig zijn, lekker in je vel zitten en balans in je leven.
            meedoen in de maatschappij

Hier staan de volgende vragen centraal: hoe zit het met je sociale contacten, steun van anderen, erbij horen en interesse hebben in de maatschappij, zinvolle dingen doen? Bespreekbaar maken van dit aspect is goed om te doen en zet je aan het denken. Aan jou de keuze om dit mee te nemen in jouw coachingstraject of niet.
                    sociaal functioneren

Het lijkt zo vanzelfsprekend om alles te kunnen doen en voor jezelf te kunnen zorgen. Echter is dit niet altijd het geval en daarom willen wij dit niet vergeten. Het gaat er niet alleen om of je voor jezelf kunt zorgen, maar ook of je je eigen grenzen kent. Dit is weer bruikbaar voor veel aspecten in het leven en tevens voor een gezonde leefstijl. Heb je kennis van gezondheid en wat zou je hiermee willen? Daarnaast is het de vraag of je kunt werken, hoe ziet die situatie eruit en wat wil je in de toekomst? Durf je hulp te vragen en wie kun je om hulp vragen? Steun van naasten tijdens een coachingstraject is fijn en daarom is het goed om hier over na te denken.